Björns Guppyblogg

Björns Guppyblogg

Mest bara guppy

Här berättas den spännande följetongen om vad som händer i mitt guppyrum

Metarika + japanblå

2015Posted by Björn Sun, March 29, 2015 20:01:14

Denna fisk är en av slumpens skördar. I ett akvarium går en massa hanar och några honor och ibland växer några yngel upp i den tjocka javamossan. Denna hane som jag misstänker är metarika och X-bunden japan blå var en sådan slumpfisk som växte upp. Jag kommer inte att gå vidare med den men den är väl värd att visa i alla fall.

Med vänlig hälsning BjörnTobis översvärd

2015Posted by Björn Wed, March 11, 2015 13:52:14

Nu var det ett tag sedan det hände något på bloggen men vi har nu landat lite grann på nya gården och här kommer några bilder på senaste generationens hannar i min översvärdsstam som i Europa kallas Tobi's översvärd (ursprungsodlaren är Tobias Bernsee, Tyskland, därav namnet). Jag gillar denna stam skarpt och förhoppnings får jag bra fart på stammen även i nya gupppystugan.

MVH BjörnGrundfärg blå

2014Posted by Björn Wed, December 31, 2014 16:15:06

Som ni märker räcker inte tiden riktigt till för göra lika många blogginlägg som tidigare och sämre lär det bli eftersom vi ska flytta till en liten gård i januari. Förhoppningsvis kommer det nya boendet ge plats för mer guppies men sannolikt mindre tid för att fota och skriva blogginlägg. Vi får se hur det går.

Har tidigare inte haft grundfärgen europeisk blå men i och med att jag för ett tag sedan tog med en rundstjärtshane från Klaus fick jag in det anlaget. Det intressanta med denna grundfärg är att den tar bort den röda färgen på kroppen men inte på stjärtfenan, vilket kan ses på fisken nedan. Hanen är metallik + röd, i grundfärg europeisk blå.

Nu önskar jag er ett riktigt gott nytt år!

Med vänlig hälsning BjörnLite mer Boberglyror

2014Posted by Björn Wed, December 17, 2014 21:19:26

Här kommer lite Boberglyror i bl.a. grundfärgen lutino.

Jag önskar er redan nu en god jul och ett gott nytt år!

MVH BjörnMetallik + APW

2014Posted by Björn Mon, December 01, 2014 23:39:22

Här kommer metallik + X-bunden APW. Metallikfadern var rundstjärt men det ser man ingen effekt av. En hane verkar få undersvärd vilket kan vara helt unikt, men det kanske försvinner när han blir äldre. Jag ska i alla fall sätta honom med honor så fort jag har möjlighet.

Här kommer bilderna lite blandat

Med vänlig hälsning BjörnMetalliklyra

2014Posted by Björn Wed, November 12, 2014 21:29:37

Så var det dags att redovisa framstegen med mitt metalliklyrprojekt igen. Ja, egentligen är det inga framsteg alls att tala om. Det är svårt att odla lyra, mycket svårare än dubbelsvärd speciellt om odlaren inte kan bestämma sig för en inriktning. Nu har jag i alla fall bestämt att det inte ska vara något X-bundet japanblått så de hanarna gallras nu bort. För att råda bot på "icke-framstegen" så väljer jag nu de mest lyrlika hanarna utan japanblått i varje generation.

Med vänlig hälsning Björn

Lazuli strössel

2014Posted by Björn Thu, October 30, 2014 22:22:00

Som ni vet har jag bytt inriktning på min lazulistam från röd till strössel. Här kommer således bilder på senaste generationen, det är några generationer kvar tills de gör succé på utställningar men de har potential tycker jag.

Med vänlig hälsning BjörnMetallik-godis

2014Posted by Björn Sat, October 11, 2014 18:26:58

Eftersom jag hade kameran framme så passade jag på att fota lite varianter som dyker upp min metallik-lyrstam. Jag fick för mig för några generationer sedan för mig att en metallik-japanblå lyra skulle bli snyggt och därför korsade jag in X-bundet japanblå i stammen. Sen har jag kommit fram till att det ska inte vara något japanblått i stammen eftersom jag redan har japanblått i andra stammar. Men i väntan på att det japanblå försvinner genom selektion av rätt hanar så blir det en stor andel metallik-japanblå. Eftersom det finns flera X-kromosomer och även flera grundfärger i stammen samt att det är svårt att odla lyror så är det en fin soppa av dubbelsvärd och lyrtyper i alla möjliga färger. Här kommer två varianter. Först en metallik-japanblå i grundfärg hellblau.

Och här en metallik-japanblå i grundfärgen blond.

Som sagt det är meningen att det ska bli metalliklyror så småningom och avelshanarna kommer i ett inlägg om några månader skulle jag tro.

MVH BjörnNext »